HEDELMÄKIILLEKAKKU
pohja:
5 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
täyte:
400g aprikoosihilloa
2dl kermaa
koristelu:
1 prk säilyke ananasrenkaita
1prk säilyke päärynää
1prk säilyke persikkaa
1 kiivi
1 karambola
viinirypäleitä
1dl hyytelösokeria
2dl vettä
Krokanttia tai mantelilastuja
1. Voitele pyöreä halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoka voilla.
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää vaahtoon varovasti venhäjauho.
4. paista kakkupohjaa uunissa 180 asteessa n. 30 minuuttia.
5. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja levitä väliin aprikoosihilloa sekä kermavaahtoa niin,
että reunoihin jää n. 1cm tyhjäätilaa.
6. Vuoraa kakku ohuelti aprikoosihillolla päältä ja reunoilta.
7. Vie kylmään "kohmettumaan" hetkeksi.
8. Pilko hedelmät halutun malliseksi ja laita siivilään valumaan hetkeksi.
9. Ota kakku kylmästä ja tee haluttu kuvio hedelmillä kakun päälle
10. Kiehauta vesi ja lisää varovasti hyytelösokeri sekaan. Anna kiehahtaa uudelleen.
11. Kaada hyytelösokeriseos varovasti sudin avulla kakun pinnalle ja reunoille.
12. Koristele reunat krokantilla, mantelilastuilla tai muulla, halutulla tavalla.
KINUSKIKAKKU
Väliin laitoin mansikkahilloa ja voikreemiä. Kuorrutin voikreemillä ja reunoihin laitoin suklaahippuja. Päällä marsipaaniruusu.
pohja:
5 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
täyte:
400g aprikoosihilloa
2dl kermaa
koristelu:
1 prk säilyke ananasrenkaita
1prk säilyke päärynää
1prk säilyke persikkaa
1 kiivi
1 karambola
viinirypäleitä
1dl hyytelösokeria
2dl vettä
Krokanttia tai mantelilastuja
1. Voitele pyöreä halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoka voilla.
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää vaahtoon varovasti venhäjauho.
4. paista kakkupohjaa uunissa 180 asteessa n. 30 minuuttia.
5. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja levitä väliin aprikoosihilloa sekä kermavaahtoa niin,
että reunoihin jää n. 1cm tyhjäätilaa.
6. Vuoraa kakku ohuelti aprikoosihillolla päältä ja reunoilta.
7. Vie kylmään "kohmettumaan" hetkeksi.
8. Pilko hedelmät halutun malliseksi ja laita siivilään valumaan hetkeksi.
9. Ota kakku kylmästä ja tee haluttu kuvio hedelmillä kakun päälle
10. Kiehauta vesi ja lisää varovasti hyytelösokeri sekaan. Anna kiehahtaa uudelleen.
11. Kaada hyytelösokeriseos varovasti sudin avulla kakun pinnalle ja reunoille.
12. Koristele reunat krokantilla, mantelilastuilla tai muulla, halutulla tavalla.
KINUSKIKAKKU
Väliin laitoin mansikkahilloa ja voikreemiä. Kuorrutin voikreemillä ja reunoihin laitoin suklaahippuja. Päällä marsipaaniruusu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti